Nunti contemporane. Minimalism. Simplitate

Nunti contemporane. Minimalism. Simplitate


Nuntile in stil minimalist sunt caracterizate prin simplitate si in primul rand prin lipsa elementelor decorative numeroase. De cele mai multe ori abundenta aranjamentelor florale de pe mesele invitatilor este inlocuita cu vaze inalte simple sau cadre geometrice in culori metalizate (negru, auriu, rose-gold) sau decorate cu suculente ori verdeata. Nu se renunta in totalitate la decoratiuni, ele doar trebuie amplasate si concepute astfel incat sa para elemente cheie ale nuntii.


Acesta tematica moderna tot mai des abordata in realizarea nuntilor, este perfecta pentru miresele care nu-si doresc un eveniment extrem de feminin, insa vor ca rafinamentul, eleganta si simplitatea sa fie elementele cheie in acest concept contemporan.

Minimalismul a aparut in secolul trecut si il putem reintalni in toate formele de arta, de la arhitectura, si pana la pictura, moda sau chiar design. Este foarte indragit in primul rand de catre cei tineri deoarece limitarea culorilor si a formelor da un aer de prospetime, curatenie. Fiind atat de bine primit, acest stil a intrat repede si in industria organizarii nuntilor, devenind una din cele mai abordate teme in ultimii ani. Principiul minimalismului poate fi caracterizat si prin sintagma “less in more”.

Un element definitoriu al minimalismului in realizarea nuntilor este paleta de culori folosita, care este redusa la 1-2 nuante, acestea fiind neutre. La conceputul acestor nunti moderne se renunta aproape in totalitate la culorile extrem de feminine (mov, roz), mergandu-se pe ideea de culori unisex si non-culori (alb-negru) care sunt des utilizate.


Invitatiile de nunta in stil minimalist

Inmanarea invitatiilor pe care le veti realiza sunt practic primul contact pe care-l faceti cu cei pe care-i doriti alaturi la evenimentul vostru important. Invitatia este practic si primul element care prevesteste tipul de eveniment la care vor urma sa ia parte. Acestea va recomandam sa le realizati astfel incat sa inspire faptul ca veti avea un eveniment modern, fara restrictii vestimentare si ca nu va fi neaparat nevoie de acele tinute fastuase si de cele mai multe ori incomode.

Ca si modele de invitatii minimaliste, in ultimii ani a aparut moda utilizarii materialelor neconventionale. Invitatiile pe plexiglas pot fi alegerea perfecta pentru o nunta in acest stil, ele fiind realizate pe un suport transparent de pvc. Printul de cele mai multe ori este monocromatic (alb), sau se pot realiza si invitatii pe plexiglas cu mai multe culori. Un aspect wow al acestor tipuri de invitatii il dau insa si plicurile, care se aleg in nuante contrastante. Accesorizarea unei astfel de invitatii cu un plic negru va starni cu siguranta admiratia celor dragi ce o vor primi. Pentru a rupe barierele non-culorilor, se pot utiliza si plicuri in culori mai indraznete (verde, mov, maro, auriu etc.)

Invitatia Elegant Plexiglas, accesorizata cu plic negru.

Puteti vizualiza si un video de prezentare a acestei invitatii aici.

Invitatia Lavander on Plexiglas este o alegere deasemenea moderna, cu un accent de culoare dat de plicul lila.

Puteti vizualiza si un video de prezentare a acestei invitatii chiar aici.

O alta varianta de invitatii moderne minimaliste sunt invitatiile marble cu print folio auriu/rose gold. Acestea sunt realizate de cele mai multe ori din non-culori (alb/negru), iar efectul surpriza este oferit de scrisul auriu care da un aer modern, rafinat si chiar daca simplist, acestea sunt cu desavarsire elegante si potrivite atat pentru gusturile mireselor cat si pentru miri.

Invitatia Black Marble accesorizata cu plic negru si sigiliu.

Invitatia White Marble accesorizata cu plic argintiu si sigiliu rose gold.

Invitatia Modern Greenery cu un fundal marble si elemente geometrice.Locatia evenimentului - cheia distractiei

Cand ne dorim un eveniment modern minimalist vrem cu sa iesim din tiparele unei nunti traditionale. Vrem sa “think outside the box”, asa ca putem ca pana si locatia sa fie una atipica. Mirii pot opta pentru o hala pe care sa o amenajeze corespunzator dorintei lor (industrial wedding) sau chiar o galerie de arta contemporata. Foarte important este insa faptul ca locul in care se va alege organizarea evenimentului, joaca un rol deasemenea foarte important in setarea tonului si a atmosferei nuntii.