Când nu se fac nunți în anul 2022

24-08-2022
de catre John Indreica

Momentul în care alegi data nunții este extrem de important, nici o altă planificare nu este posibilă fără a cunoaște acest element. 

Dar, înainte de a bifa în calendar data nunții, gândește-te de cât timp ai nevoie pentru a face pregătirile necesare pentru această zi.


Încearca să fii cât mai realist atunci când răspunzi la această întrebare. Dacă îți dorești o nuntă cu fast, ai putea avea nevoie chiar și de un an de zile pentru a o pune la punct.

Aşadar, dacă în 2022 urmează să te căsătoreşti, este bine să ştii când poţi face acest lucru. Zilele când nu se fac nunţi în 2022 coincid cu zilele de post şi de sărbătoare de peste an, care au fost stabilite de către Biserica Ortodoxă.

Interdicția de a face nunți în post este explicată de către anumiți teologi în două moduri: Nu se fac nunți în post deoarece această perioadă este de postire și se referă atât la postirea sufletească, dar și la cea trupească. Postirea trupească are în vedere, pe lângă abținerea de la anumite mâncăruri și băuturi, și abstinența conjugală a soților.

Al doilea motiv pentru care nu se fac nunți în post este faptul că imediat după slujba Tainei Nunții sunt organizate petreceri cu multă mâncare și băutură, dar și cu o atmosferă ce este în contradicție cu atmosfera ce caracterizează perioada postului. 

Biserica nu permite săvârșirea cununiilor religioase în zilele de post tocmai pentru ca bucuria nunții să nu fie umbrită de restricțiile postului.

Când nu se fac nunţi în 2022

  • În toate zilele de post şi posturile de peste an
  • În toate miercurile şi vinerile
  • De luni după Lăsatului secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sf. Apostol Toma (28 februarie – 1 mai)
  • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (20 – 28 iunie)
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august)
  • La Tăierea Capului Sf. Ioan Botezatorul (29 august)
  • În postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie)
  • În ajunul şi zilele Praznicelor Împărăteşti:
  • 1 – 2 februarie
  • 1-2 și 11 – 13 iunie
  • 15 august
  • 13 – 14 septembrie
  • În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)

Conform legii, salariaţii de la stat şi privat, primesc zile libere pentru pregătirile pe care o nuntă le implică. Având în vedere că acest eveniment necesită pregătiri din timp, nu doar miri sunt cei care primesc aceste zile libere. Se acordă, aşadar, 5 zile libere plătite pentru căsătoria celor doi miri şi 3 zile libere plătite părinților pentru căsătoria unui copil.

Cele mai populare luni ale anului pentru căsătorie rămân fără îndoială iunie, august și septembrie, însă data nunții ar trebui să fie aleasă și în funcție de sezonul sau luna ta preferată. 

Un alt element pe care este necesar să îl iei în considerare când alegi data nunții este locul desfășurării, în aer liber sau în interior. În acest caz cel, mai indicat ar fi ca nunta să fie vara. Nu îți dorești ca un vânt neașteptat sau o ploaie să-ți distrugă acest moment important din viața ta.

Sperăm că acest articol ți-a fost folositor și îți stăm la dispoziție cu toate pregătirile necesare zilei tale speciale, orice dată ai alege!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie o recenzie

Bine ai venit pe blogul Red Boutique!

Scriu articole cu dorinta de a te ajuta sa ai un eveniment de vis! Ce mai astepti? Incepe sa citesti!